Lefotózta a medvét mielőtt az szétmarcangolta

Nyilvánosságra hozta a rendőrség a fényképet, amit a szeptemberben megölt fiatal mobiltelefonján találtak.

Ahogy arról az Ameriport is beszámolt, a 22 éves Darsh Patel a West Milford Townshipnél található Apsawa rezervátum sétált négy barátjával, alig egy órányira New Yorktól, amikor összetalálkoztak a medvével. A Rutgersre járó 22 éves hallgató öt fényképet is készített a vadállatról, mielőtt az követni kezdte volna a csoportot, és végül rátámadt a fiatalra. A képeket csak most hozták nyilvánosságra.

A fényképeket nagyjából harminc méter távolságról készítette Patel, a mobiltelefonjával, amit már halála után a rendőrség emberei találtak meg az erdőben. A telefonon a medvétől származó harapásnyomok voltak.

Az nj.com oldalon olvasható beszámoló szerint a fiatalok a fényképek készítése után visszafordultak és távolodni kezdtek a nagyjából 130 kilogrammos medvétől, de az követni kezdte őket. Amikor már csak pár méter távolságra volt tőlük, a csoport tagjai szétváltak, és futni kezdtek. A medve Patelt kezdte el követni, aki sziklákra mászva próbált meg elmenkülni előle, de nem járt sikerrel.

A fiatalok ekkor szóltak a rendőröknek, akik két órával később bukkantak rá az egyetemista holttestére. A még akkor is ott volt Patel mellett, a test körül járta a köröket, és akkor sem menekült el, amikor a rendőrök megpróbálták elijeszteni. Végül két lövéssel kénytelenek volt kilőni. A medve boncolása közben emberi maradványokat találtak az állat gyomrában.

Az nj.com azt írja, ez volt első hivatalos feljegyzett eset, amikor medve ölt meg egy embert New Jerseyben. A szeptemberi eset idején a helyi sajtó arról számolt be, hogy a 22 éves egyetemista a második ember volt, aki New Jersey történelmében medvetámadásban halt meg, és az első – és egészen idáig egyetlen – eset még 1852-ben történt.

Fotó: Jersey Police

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez