Prostitúció a középiskolákban

A két tanuló a nyáron kezdte le szervezni a iskolásokból álló szervezetet, a Facebookon. A lányokat pénzért és alkoholért cserébe kínálták fel a kuncsaftoknak.

A floridai Venice rendőrsége októberben kezdett el nyomozni a szervezett prostitúciós hálózat után, miután az egyik középiskola vezetését négy diáklány értesítette annak létezéséről – jelentette a Sarasota Herald-Tribune. A négy lány azután jelentette az esetet, hogy a két szervező – egy fiú és egy lány – megpróbálta őket is beszervezni.

A rendőrség pénteken tartóztatta le az egyik szervezőt, a 17 éves Alexa Nicole De Armast, aki a hatóságok közlése szerint legalább három üzlet leszervezésében vett részt. A rendőrség egy kuncsaftot is azonosított, egy 21 éves férfit, aki negyven dollárt és egy üveg alkoholt fizetett azért, hogy szexelhessen egy 15 éves diáklánnyal, akit a hatóságok közlése szerint erőszakkal vett rá De Armas arra, hogy lefeküdjön a férfival.

A 17 éves diáklány a Facebookon keresztül szervezte meg a találkákat. A nyomozás alatt a rendőrök engedélyt kaptak arra, hogy hozzáférjenek Facebook accountjához, ahol “potenciális üzleti partnerekkel és résztvevőkkel folytatott beszélgetéseket” találtak, valamint információkat az üzlet részleteiről, köztük az árakról is. A rendőrség közlése szerint több iskolából is szerveztek lányokat, akik részt vettek a hálózatban.

De Armast előzetes letartóztatásba helyezték, és emberkereskedelem vádjával indítottak eljárást ellene. A rendőrség egyelőre nem hozott nyilvánosságra sok részletet az üggyel kapcsolatban, arra hivatkozva, hogy még folyik a nyomozás. További információkat majd akkor tesznek közzé, ha további letartóztatásokat hajtanak végre.

Fotó: Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez