Obama Clinton elnökségéért

A hivatalban lévő amerikai elnök, Barack Obama határozottan és egyértelműen kiállt Hillary Clinton 2016-os elnökjelöltségéért. Obama úgy véli, hogy nagyszerű és sikeres elnöke lenne az országnak, erős kézzel és jó irányba kormányozná az országot.

Az ABC Newsnak nyilatkozva az elnök kifejtette, hogy minden valószínűség szerint Clinton egy sor kérdésben nem fog vele egyetérteni, nem azon az úton fog haladni, amit ő elkezdett. „De ez egyáltalán nem baj, több sikeres út vezet az ország érdekeihez, nincs egyetlen helyes megoldás. És a választóknak is jól fog esni egy kis vérfrissítés a hivatalban töltött nyolc év Obama adminisztráció után” – jelentette ki jókedvűen Barack Obama.
A 67 éves Clinton, aki elvesztette a 2008-as demokrata elnökjelöltségi versenyt várhatóan hamarosan bejelenti, hogy elindul a tisztségért.
Az interjú komoly kiállás volt Clinton, és a demokrata párt érdekei mellett. Obama „jó barátjaként” jellemezte a volt külügyminiszterét, és hozzátette, hogy rendszeresen konzultált vele, és kikérte a véleményét a legfontosabb államügyekben. A számos demokrata vezető közül, akit méltónak találna az elnöki pozícióra, Obama egyedül Clinton nevezte meg, őt viszont a legjobbnak.
Elmondása szerint Clinton erős, roppant határozott, és sikeres, nagy elnöke lenne az Egyesült Államoknak. „Bizonyos dolgokat másként lát, máshogy fog kezelni, de céljai felől senkinek kétsége nem lehet. Sikeres, biztonságos és határozott gazdasági lábakon álló ország most az országunk, és Clinton alatt ez tovább fog erősödni. Egy új elnök tiszta lappal indul, meghatározhatja a stratégiáját, céljait és eszközeit.”
Obama célozgatott arra, hogy véleménye szerint nem fog különösebben nagy szerepet játszani a kampányban, „megáll az nélküle is”. Kijelentette, hogy Hillary Clintonnak óriási szerepe volt abban, hogy a múlt hónapban a demokrata párt a félidős választásokon sikeresen visszaszerezte a szenátus irányítását a republikánusoktól. „Két hónapon keresztül utazott és kampányolt nagyon profi módon szerte az országban, aminek meg is lett az eredménye.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez