Már a babakocsikat is visszahívják-veszélyben a babák ujjai

Komoly hibát fedeztek fel a Graco és Century márkájú babakocsiknál az Egyesült Államokban: egy bizonyos részük képes levágni a bennük ülő gyerek ujját.

Az összecsukható babakocsival pont ez a baj: hogy összecsukható. A folyamat közben ugyanis az egyik hajtható rész olyan erővel képes csukódni, hogy egyszerűen levágja egy kisgyerek ujját. Majdnem öt millió ilyen típusú babakocsit volt emiatt kénytelen visszavenni a két cég. Ezek nagy részét az Egyesült Államokban lértékesítették, de jutott Kanadába és Mexikóba is. A visszavétel önkéntes és nemsokára kiadnak az érintett típusokhoz egy csomagot, amivel megoldható a probléma.

A  veszélyes babakocsikat gyártó cégközölte, számukra “mindig is a felhasználók biztonsága volt az első”, így mindent megtesznek, hogy az összes eladott babakocsit vagy kicseréljék vagy a már említett javító csomaggal rendbe hozzák.
A Graco eszközeit szinte minden nagyobb áruházban árulták, így juthatott el ennyi emberhez. A Target, a Toys R Us és a Walmart is tartott belőlük, a különböző modellek pedig 40-től 170 dollárért voltak kaphatóak.

Arra kérték a tulajdonosokat, hogy fokozottan figyeljenek a babakocsi összecsukásánál és szétnyitásánál, ugyanis ekkor következhet be a baleset. Összesen hat panasz érkezett. Az egyik szerint a baba elveszítette az egyik ujjpercér, négy másik alkalommal komolyabb, egysser pedig kisebb sérülés volt az eredmény.

Kép: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez