Rossz kórházba vitték, anyagi csőd fenyegeti

Amikor tavaly szívrohamot kapott, olyan kórházba vitte a mentő, ami nem állt szerződésben egészségbiztosítójával, így most több mint 50 ezer dollárral tartozik a 16 napig tartó kezelésért.

Három sarok. Ennyin múlt, hogy a most 30 éves Megan Rothbauernek nem csak 1500 dollárt kellett kifizetnie kezelési költségeire, hanem most azon kell gondolkodni, hogy csődeljárást kezdeményez a több mint ötvenezer dolláros kórházi számla miatt, amit nem tud kifizetni. Ugyanis a mentők a St. Mary’s kórházba vitték a Meriter kórház helyett, amikor tavaly szeptemberben szívrohamot kapott, és a közelebbi kórházba szállították – jelentette a Channel3000.

A nő nem volt eszméleténél, amikor beszállították, így nem tudta elmondani, hogy inkább a csak három saroknyira lévő kórházba vigyék, ahol a kezelését állta volna a biztosítója. Aztán pedig azért nem tudott szólni, mert mesterséges kómába helyezték, amiből csak tíz nappal később ébredt fel. Az életét a St. Mary orvosai megmentették, és még most is dicséri munkájukat. A kórház pénzügyi osztályát azonban nem zárta a szívébe.

Az esetről szóló cikk szerint a nő kezeléséért 254 ezer dollárt (62 millió forint) számolt fel a St Mary. A nő biztosítója, a Blue Cross Blue Shield kifizette azt az árat, amit a hálózatában lévő kórházakban kifizetne ugyanazért a kezelésért, azaz 156 ezer dollárt (38 millió forint). Majd sikerült elérniük azt is, hogy a maradék összeget 90 százalékkal csökkentsék, de Rothbauernek még így is több mint ötvenezer dollárt (12 millió forint) kell kifizetnie az orvosoknak, mentősöknek, terapeutáknak.

Rothbauer most a biztosítója és a kórház közötti legutolsó tárgyalások eredményére vár, hogy megtudja, vőlegényével – akivel az eset miatt halasztották el esküvőjüket és a gyerekvállalást – vajon második állást kell vállalniuk, fel kell venniük a nyugdíjukra félrerakott összeget, hitelt kell-e felvenniük, vagy csődeljárást kezdeményezni, hogy ki tudják fizetni a kórházi számlákat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez