Ókori görög kincsek kiállítás körúton

Antik görög tárgyak, szobrok és más régiségek rövidesen egy kiállítás körútra indulnak az Egyesült Államokban, és Kanadában.

A kiállítás a „Görögök Agamemnontól Nagy Sándorig” címet viseli, és 543 különböző korból és Görögország különböző területéről származó műkincset fog bemutatni. Négy különböző múzeumban lesznek láthatóak a műtárgyak. A látogatóknak az első lehetőségük a megtekintésükre Montrealban, Kanadában, a Pointe-à-Callière-ben lesz.
Ez az első alkalom, hogy ilyen nagyszabású kiállítás utazik külföldre. A görög történelem, hagyomány és kultúra bemutatására szolgáló tárgyak ekkora számban még sehol nem kerültek egyszerre bemutatásra.
A montreali bemutató után továbbviszik a kiállítást. A következő másfél évben látható lesz Ottawában, Chicagóban, majd legvégül Washingtonban, a National Geographic Museumban.
A kiállítás tíz történelmi egységen keresztül mutatja majd be a görögök viharos történelmét. A tárlat a kőkorszaktól kezdődően dolgozza fel az eseményeket, és mutatja be az antik világ, az Égei-tenger és környékének életét.
A szobrokon túl sok különféle tárgy érkezik a görög múzeumokból. Fegyverek, szerszámok, ékszerek, festett kerámiák és a mindennapok használati tárgyai segítenek megértetni velünk a görögök életét. Sportolók, politikusok, filozófusok tárgyai, a munkásságukat bemutató emlékek teszik látványossá a most induló kiállítás-sorozatot.

Fotó: wikimedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez