Marihuána füstfelhő miatt zártak le egy coloradói középiskolát

Az iskola vezetése “elővigyázatosságból” korlátozta a diákok mozgását az épületben az egyik osztálytermet elárasztó füst miatt.

Az eset még pénteken történt a Commerce Cityben található Adams City gimnáziumban, Colorado államban, amelyik Washington mellett az első állam volt, hogy legálissá tették a marihuána használatát. A denveri elővárosban található iskolát délelőtt 9:45-kor kellett részlegesen lezárni, miután az egyik osztálytermet elárasztott a marihuánafüst.

A füst egy úgynevezett “garvity bongból”, azaz gravitációs vízipipából áradt szét az osztályteremben. A szerkezet, ahogy a neve is utal rá, a gravitáció erejét használja arra, hogy a marihuánafüstöt egy nagyobb tartályba gyűjtse össze.

Az iskola közleményben tudatta, hogy a füst miatt “elővigyázatosságból” korlátozták a diákok mozgását az egész iskolában, hozzátéve, hogy “az eszköz közelében lévő diákokat” az iskolaorvos megvizsgálta. Az iskola közlése szerint az összes tanuló jól volt és az iskolában nem sokkal később folytatódott a tanítás. “Mint mindig, a diákok biztonsága a legfontosabb számunkra” – közölte az iskola.

Az iskola részleges lezárása nagy figyelmet kapott az amerikai közösségi oldalakon. Több denveri is úgy jellemezte, mint ami “csak Coloradóban” történhet meg.

Az iskola nem közölt információkat a diákról, aki felelős az eset miatt, és azt sem árulták el, hogy milyen büntetést rónak ki rá.

Fotó: Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez