Pénz, hírnév, tudomány-végre együtt!

A Breakthrough Prize névre keresztelt tudományos díjat egy orosz milliárdos, Jurij Milner, a Facebook alapítója Mark Zuckerberg és a Google társalapítója Sergey Brin hozta létre 2 éve, hogy elismerjék a komoly kutatói eredményeket. A díjjal együtt jár a hírnév, egy csinos aranyszobor és nem mellékesen 3 millió dollár készpénz, ami a Nobel-díj háromszorosa.

A napokban összesen 12 díjat osztottak ki, ebből 5 matematikusokhoz, 6 pedig az orvostudomány és a biológia képviselőihez került. A 12. elismerés pedig egy fizikai kutató-csoporté lett. Az alapítók célja, hogy izgalmasabbá tegyék a tudományos teljesítményeket és motiválják a kutatókat.

A díjátadó ceremónián sem spóroltak a szervezők. Olyan fontos gazdasági, tudományos és médiaszemélyiségek jelentek meg, mint a Tesla vezérigazgatója Elon Musk, a Twitter vezérigazgatója Dick Costolo, valamint Chirstina Aguilera. A színvonalas közönségre színvonalas szakács főzött, mégpedig a méltán híres Thomas Kellner.  Az alapítók nem csak az anyagi biztonságot próbálják megteremteni a tudományos lángelmék számára a díjjal, hanem azt a korszakot is szeretnék visszahozni, amikor a jelentős koponyák neve legalább olyan ismert volt, mint a híres színészeké és énekeseké. Ehhez pedig jókora marketing és felhajtás kell. No meg pénz, amiből a szponzorok tárcájában nincs hiány.

Forrás: Europress/ Getty Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez