Hozzávalók:
1 db. csirke vagy tyúk tetszés szerint
2 db. paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 db. zöldpaprika
250 gramm kukorica liszt
150 gramm sajt
A csirkét nagyobb darabokra aprítjuk, például alsó- és felsőcomb, szárnyak külön, a mell negyedekbe vágva. Nem kell elaprózni. Egy fazékban olajat melegítünk, a csirkét aranybarnára sütjük benne. Természetesen nem sül át teljesen, de a levesben majd úgyis megpuhul.
Ezekután hagymát, paprikát majd paradicsomot pirítunk az olajon, visszatesszük a csirke darabokat, és felöntjük ízlés szerint vízzel. A cél, hogy egy sűrű levest kapjunk. Sózzuk, borsozzuk.
Amikor lassan a csirke elkészül, a kukoricalisztből és a reszelt sajtból pár kanál olajjal grízgaluskához hasonló nokedliket gyúrunk, belefőzzük a levesbe, és már kész is a hamisítatlan guaraní vori vori a la Doña Bernarda.
Ha kapunk otthon mandiókát, néha yucca néven is fut, akkor főzzünk hozzá egy jó adaggal és főtt mandiókával tálaljuk. A hideg sör, itt a 35 fokos melegben, tökéletes kísérője a vori vorinak.