A FAO napokban közzé tett tanulmánya szerint jelenleg is naponta fogyasztanak különböző bogarakat és rovarokat a világ számos pontján: Afrika 36 országában 527 fajta kerül az ,,asztalra,, Ázsiában 29 ország eszik belőlük, és Latin Amerikában 23 nemzet eledele között vannak a fent említettekből. A rovarok jobb minőségű proteint és zsírokat tartalmaznak, mint a szokásos állati eredetű húsok, sőt még ebből a szempontból a halakat is maguk mögött hagyják ezek a kisméretű élőlények. Éppen ezért javasolható azon milliók számára, akik krónikus alultápláltságtól vagy egyenesen az éhezéstől szenvednek.
Példaként említik, hogy 100 grammnyi hernyóeledelben 53 gramm protein, 17 % szénhidrát, és 15 % zsír van, vagyis 430 kilokalória. Az Egyesült Államok Entomológiai Társasága szerint a termeszhangyákban, a hernyókban, a szöcskékben és a szúnyogokban jobb minőségű proteinforrások állnak rendelkezésre, mint a csirkében, disznóhúsban vagy marhahúsban, és szinte nincs bennük kolesztéról.
Azokban az országokban, ahol a különböző férgek és bogarak hagyományosan a táplálkozás részét képezik, nyersen és főzve is fogyasztják őket. Japánban a szöcskéket szójaszószban megfőzik és előételként szervírozzák. Ázsiában a skorpiókat és pókokat megsütik és előételként vagy más ételek mellé, köretként kerülnek az asztalra. Amerikában a hangyákat és a termeszeket nagyra értékelik, és ropogtatni szeretik őket. Jó étvágyat, íme a jövő csemegéi. (AOL)