Az izraeli minisztériumok megszakítják kapcsolataikat a palesztin állammal

Benjámin Netanjahu arra utasította a minisztériumokat, hogy szakítsák meg kapcsolataikat a Palesztin Hatósággal. A lépésre azután került sor, hogy a palesztinok az ENSZ-hez fordultak

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a palesztinok ENSZ-hez fordulására válaszul utasította a minisztériumokat, hogy szakítsák meg kapcsolataikat a Palesztin Hatósággal – közölte a Háárec című izraeli újság honlapja szerdán.

A miniszterelnök újabb szankcióként szerda reggel szakította meg az együttműködést az izraeli és a palesztin kormányzati szervek, különösen az izraeli miniszterek és minisztériumi igazgatók, valamint palesztin kollégáik között. Kivételt képeznek a védelmi minisztérium ügyei és a palesztin-izraeli béketárgyalásokon az izraeli delegációt vezető Cipi Livni találkozói a másik oldallal.

A jeruzsálemi kabinet titkára, Avihai Mandelblitt reggel a miniszterekkel folytatott telefonbeszélgetések során ismertette a kormányfő szándékát, hogy a palesztinok nemzetközi szervezetekhez forduló egyoldalú lépésére válaszul az izraeli tisztviselők állítsák le a magasabb szintű megbeszéléseket Rámalláhhal, csakis a helyszínen szükséges alsóbb szinteken tartsák ezentúl a kapcsolatot.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez