Iráni zenész mészárolt le iráni zenészeket Brooklynban

Összesen négy iráni zenész maradt holtan egy new yorki vérengzés után. A rendőrség gyilkosság-öngyilkosságként írja le az esetet.

A tettes a Yellow Dogs nevű, magát post punk/dance punk-ként definiáló banda két tagját lőtte le, miután egy másik művésszel is végzett. Aztán felment a tetőre, és önmagát is megölte. A 29 éves lövöldöző egy rivális iráni zenekar tagja volt. Azt még nem tudják, mi állhatott a háttérben: elszámolási vitára gyanakszanak, meg arra, hogy a gyilkos labilis állapotban volt, mert nemrég kidobták a saját bandájából.

Az áldozatok közül ketten testvérek voltak. Röviddel ezelőtt kaptak menedékjogot az Egyesült Államokban. Zenekaruk, a Yellow Dogs nem is olyan régen még a kicsi, ám őrült teheráni underground egyik sztárja volt: Iránban ez adja a legnagyobb terepet a szabad önkifejezéshez – írja a BBC. Most Brooklyn East Williamsburg negyedében éltek: a környék kreatív zenészek és más művészek otthona. A lövöldözés is itt volt: a gyilkos a tetőről jutott be a harmadik emeleti lakásba. Először egy 35 éves zenészt lőtt le, azután végzett a huszonéves testvérpárral. Az egyik áldozat éppen a laptopjával ült az ágyon, amikor a lövés érte. A tettes visszament oda, ahonnét jött: a tetőre, és önmagával is végzett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez