Szerelem az ukrajnai barikádokon

donyeckiesküvőAz ukrajnai eseményekben részt vevőknek a harcok közepette is van idejük szerelembe esni, vagy egyes párok éppen ugyanúgy szakadhatnak ketté, mint maga az ország.

A senki által el nem ismert donyecki köztársaság első esküvői fotói járták be a világhálót a napokban. Arszen Pavlov, zömök, alacsony termetű, foghíjas mosolyú katona a bekötözött jobb karjával nem éppen a tipikus vőlegény megtestesítője. Neje, Jelena Kolenkina is azzal tűnik ki a menyasszonyok közül, hogy fegyver lógott az oldalán. A Szabad Európa Rádió (RFE) értesülései szerint számos videóban kritizálta a kijevi vezetést az ara, sőt az orosz titkosszolgálatokkal fenntartott kapcsolatai sem kizártak. Talán ezeknek is köszönhető, hogy ő és a katona egymásba szerettek.

Július 11-én kimondták a boldogító igent a köztársaságban, ezzel ők a Donyecki Népi Köztársaság első házaspárja. Ugyanezen a napon 19 ukrán katonát öltek meg a szakadárok egy rajtaütés során.

A fiatal pár története azonban nem az első tavaly december óta, amikor a nemzetközi média látóterébe került Ukrajna.

Az első annak a rendőrnek a története volt, aki egy tüntetés során szeretett bele egy demonstrálóba. A fiatalt nőt be is hívták egy televíziós műsorba, hogy beszéljen a rendőrrel, ő azonban kihasználva a nyilvánosságot megfogalmazta nemtetszését a janukovicsi vezetést illetően.

Július elején Olekszandr Ponomarjov súlyosan megsérült a Kelet-Ukrajnában folyó harcokban. Menyasszonya, Jelena egyik kórházi látogatása során döntött úgy, hogy ott helyben egybe is kelnek, miközben a férfi alig bírta felemelni karját, de végig moslygott.

Ugyanakkor nemcsak a szerelembeesésre, de a szakításra is ad példát az ukrán válság. Graham Phillips, a Russia Today, angol nyelvű, Kijev-ellenes orosz média újságírója viszont nemrég arról írt, hogy tönkretették a magánéletét az elmúlt hónapok eseményei, mert eltérő nézeteik miatt szakítottak Kijev-párti barátnőjével.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez