Így zajlott a széllovas verseny szélcsendben

Míg a világ figyelme a brazíliai foci vébére összpontosult, Türkmenisztánban egy másik sportesemény zajlott, a széllovasok PWA World Windsurfing Tour versenye.

Július 1.-6. között a türkmenisztáni Avazában rendezték meg a széllovasok világversenyét. Az ország nem a sportágban elért sikeriről híres, hanem inkább arról, hogy külföldieket nem szívesen engednek be vidéki területeikre és úgy egyáltalán az országba.

A Szabad Európa Rádió (RFE) beszámolója szerint a hivatalos hírek csodálatos nyitóünnepségről szóltak, a gyakorlatban viszont esett az eső és egy számot sem lehetett megtartani. Igaz, a második napon már voltak versenyek, de késésekkel indultak, a résztvevőket pedig tengeri hínárok hátráltatták. A harmadikon és negyediken szinte teljes szélcsend uralkodott, de a hivatalos források szerint ennek ellenére is hatalmas nyüzsgás volt a tengerparton. Az utolsó két nap is hasonlóképpen telt el.

Gyakorlatilag az egész program során nem volt a versenyzésre alkalmas nap, ami után nehezen elképzelhető, hogy valaha is újra szörf versenyt rendeznének Türkeminsztánban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez