Már azt is felfedezték az idegenforgalmi, szállodaipari cégek, hogy legalább húsz hazai gazdálkodótól is be lehet szerezni gyümölcsöt, zöldséget, húsfélét. A megszokás ugyanis arról szólt, hogy a Seychelles-szigetek 90.000 lakóját, de főleg az évi 230.000 látogatót szinte teljes egészében importált élelmiszerekkel látják el. A létező, valóságos hazai kínálatra is egy minap zárult nemzetközi kiállításon döbbentek rá a Seychelles-szigetek ellátásában érdekeltek. A termékbemutatóra legalább 80 külföldi társaság vitte el áruit, kínálatát, szállodai, idegenforgalmi cikkeit Sri Lankától kezdve Dél-Afrikán keresztül az Egyesült Arab Emírségekig. Egy, a show-ról nyilatkozó szállodaipari szakértő, összegezve a kiállítási tapasztalatokat, rámutatott, az ügynökségektől gyakran lényegesen drágábban lehet megvenni az import termékeket, pedig ugyanazokat a cikkeket közvetlenül és előnyösebb feltételekkel is meg lehet kapni. Az olcsóbb beszerzéssel az idegenforgalmat, annak bővülését lehet szolgálni.
Az ügynökök miatt sokkal drágább a koszt?
Expót szerveztek és tanulságokat „szüreteltek” a Seychelles-szigetek szállodái, idegenforgalmi és kereskedelmi szervezetei. Kiderült, hogy a közvetítőkön keresztül méreg drágán lehet vásárolni.
(Visited 1 times, 1 visits today)