Jó modorra tanítja az orosz turistákat egy olasz hotel

A nyári szünet elején speciális videóval rukkolt elő egy toszkán szálloda. Az orosz turistákat célzó oktatófilmet a televízióban és a világhálón terjeszti majd az igazgatóság.

A pénznek nincs szaga. A római császár igazságát azonban mintha nem értené a mai utókor. A toszkán Byron luxus szálloda bár türelmetlenül várja a gazdag orosz turisták érkezését, interneten terjeszti nekik szánt illemkódexét.

Forte dei Marmi-t sokszor csak “Moszkva a tengeren” névvel illetik a helyiek, ahol nemcsak cirill betűs étlapok, de dizájner outletek is tárt karokkal várják az orosz vendégeket. Ugyanígy a Byron szálloda is, akik idén extra meglepetést is készítettek. Salvatore Madonna igazgató és az Olaszországban élő orosz modell Ludmila Radcsenko háromperces oktatófilmben foglalja össze, hogyan is kellene viselkedniük az orosz vendégeknek.

Először is a szállodába lépve köszönjenek, mosolyogjanak többet és tartsák a szemkontaktust. A magassarkút és apró bikinit kedvelő orosz hölgyek lehetőleg tartózkodjanak ezek viselésétől. Ebéd után kapucsínót rendelni megbocsáthatatlan, az ugyanis kifejezetten reggeli ital. Vörös bort rendelni halhoz szintén nem ajánlott. Az itallap legdrágább borát választani pedig vulgáris. Távozáskor illik véleményt formálni a szolgáltatás minőségéről, esetleg kifejezni az elégedettséget, mosolyogni és köszönetet mondani.

{youtube}ebi1TrfeSUE{/youtube}

Madonna, a Soft Living Places szállodacsoport feje a The Telegraphnak elmondta, videójukkal az orosz turisták olaszországi integrációját szeretnék elősegíteni. “Törekvésünket senki ne vegye arroganciának. […] Nem instrukciókat akarunk adni, csupán az olasz életmód bizonyos különlegességéivel kapcsolatban ajánlunk néhány tanácsot.”

Hogy ebben az esetben is a vendégnek lesz-e igaza, azt a szezon végi statisztikákból tudjuk majd meg. Mindenesetre a hírt a Ria Novosztyi orosz hírportál olvasói közül 66-an lájkolták, 212-en viszont a lefelé mutató ujjra kattintottak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez