Biciklikölcsönző a sztyeppe közepén

bicóTovábbterjed a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer. Júliustól már a kazah fővárosban is lehet bicajozni az automataparkolók segítségével.

Összesen negyven bringapontot megnyitását tervezik Asztanában. A kazah fővárosban három lépcsőben indítják el a közösségi kerékpározást, ami júliusban kétszáz biciklivel indul majd. A tervekről Kazahsztán Sportügynöksége számolt be a Tengrinews.kz hírportálnak.

Az első automata kerékpártárolókat Asztana központjában, illetve a nagy bevásárló és szórakoztató központok közelében állítják fel. Használatuk nagyon egyszerű: az astana.bike mobilalkalmazás regisztrálása után saját kód és megfelelő mennyiségű pénz fejében bárki igénybe veheti a parkolókban álló bicikliket. Az ügynökség képviselője egyelőre nem tudta megmondani, pontosan mennyibe kerül majd a bérlés, de az biztos, hogy nem lesz drága, sőt az első félóra ingyenes. A kerékpárok a legmodernebb technikával lesznek ellátva, a holland minta lapján lesz rajtuk GPS, lyukadás mentes gumi, első és hátsó lámpa, stb. A program kidolgozói remélik Kazahsztán többi részében is megvalósítják az ötletet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez