Kizárták Darth Vadert az ukrán elnökjelöltek listájáról

dartveder1Az ukrán Választási Bizottság a valóságnak nem megfelelő adatok miatt megtagadta Darth Vader regisztrálását elnökjelöltként.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a májusi, ukrajnai elnökválasztáson 46 jelölt kívánt indulni. Hármójukat azonban nem regisztráltak, Darth Vadert sem.
A Csillagok háborújából ismert hőst az Ukrán Internet párt indította volna. A Választási Bizottság egyik tagja, Igor Zsidenko elmondta, a regisztráláshoz szükséges dokumentumokban nem valós adatok szerepeltek. Azok szerint a párt március 25-én, Kijeven kívül döntött a jelöltállításról. A sajtó azonban március 29-én, egy kijevi helyszínről számolt be erről. Zsidenko azt is elmondta, akár viccként is lehetett volna értelmezni Darth Vader jelölését, ha valaki nem fizetett volna ezért 2,5 millió hrivnyát () feltételezhetően azért, hogy hiteltelenítse a bizottság munkáját. Egy független donyecki nyugdíjast és egy szintén független kijevi munkanélkülit a jelöléshez szükséges összeg kifizetésének hiánya és a dokumentumok nem megfelelő kitöltése miatt nem vették fel a jelöltek listájára.
Darth Vader, más néven Viktor Sevcsenko már régóta tevékenykedik Ukrajnában. A legkülönfélébb akciókkal hívta fel magára a figyelmet, kikiáltotta már magát Odessza polgármesterének, harcolt az illegálisan parkolókkal, vihar után rohamosztagosaival takarított, sót, gyufát és óvszert osztogatott a kijevieknek a 2012-es világvége előtt. Az elnökjelöltségre készülve kijelentette, kész felelősséget vállalni az állam sorsáért: „Csak én tudok birodalmat építeni a köztársaságból, visszaszerezni a nagy múltat, az elveszett területeket és az ország iránti büszkeséget.”
Bár nem tudjuk meg, valószínűleg nem kellett volna eredménye miatt szégyenkeznie. A 2012-es választásokon ugyanis a nem hivatalos szavazólapokon több mint 3 százalékot szerzett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez