Korrupt oligarchánál romantikázik Harry herceg

gty prince harry cassida tk 130701 wblogA brit herceg Kazahsztánba vitte síelni barátnőjét, Cressida Bonas-t. Szállásadójuk Szerzsan Zsumasov oligarcha.

A harminc éves, királyi hagyományokat felrúgva a svájci Klosters helyett a posztszovjet Kazahsztánban síel a renitens Harry herceg. A Dailymail értesülései szerint a párt vendégül látó Shymbulak resort az egyik leggazdagabb kazah oligarcha tulajdona. Szerzsan Zsumasov szoros szálakkal kapcsolódik az ország vezetéséhez, övé a legnagyobb luxus hotelépítő vállalat Kazahsztánban. Maga Zsumasov jelentette ki korábban, hogy vagyonát részben, politikai összeköttetéseinek köszönheti. Az ország magán és állami szektorai között, a szürke területen tevékenykedik.
A Szovjetunió szétesése után a brit komikus Sacha Baron Cohen által életre keltett Borat hozta vissza Kazahsztánt a nyugati köztudatba. Az Almati körüli sípályák egyre inkább népszerűvé válnak az európai turisták körében, ahol hét új üdülőhelyet készülnek megnyitni.
Nem Harry herceg az egyetlen kazah rajongó a brit királyi családban. Nagybátyja, András yorki herceg már nem egyszer utazott az országba. Kereskedelmi különmegbízotti feladatainak teljesítésén kívül vadászott már vadlibára Nursultan Nazarbajev elnökkel és 2007-ben 15 millió fontért (körülbelül 560 millió Ft) eladta hatszáz hektáros Berkshire megyei Sunningdale birtokát Timur Kulibajevnek, a kazah elnök vejének.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez