Lövöldözés egy oregoni iskola közelében

Négy sérültje van az Oregon állambeli Portlandben található Rosemary Anderson középiskolától nem messze történt lövöldözésnek. A rendőrség összesen négy sérültről számolt be, akik valamennyien az iskola tanulói, vagy az intézmény által tartott képzésen vesznek részt. Egyikőjük, egy 16 éves lány állapota kritikus.

A város északi részén található iskolának 190 tanulója van, akik különösen veszélyeztetett környezetben élnek, és gyakran másik intézményből kerülnek át, ahol nem felelnek meg a tanulmányi követelményeknek, vagy más okok miatt tanácsolják el őket. A pénteki lövöldözés elkövetője szemtanúk szerint egy húszas évei elején járó afroamerikai férfi volt, aki két társával együtt elmenekült a helyszínről. A rendőrség azóta is keresi a gyanúsítottakat.
Egy péntek este kiadott közlemény szerint a jelek arra utalnak, hogy az elkövető motivációja bandaügyekhez köthető, arról viszont nem adott tájékoztatást a rendőrség, hogy melyik meglőtt tinédzser hozható kapcsolatba bandákkal, de vélhetően ő lehetett a célpont. Az esetet heves vita előzte meg, de nem tudni, hogy ennek mind a négy áldozat részese volt-e. A legsúlyosabb sérüléseket a 16 esztendős Taylor Michelle Zimmers szenvedte el, akinek az állapota kritikus. Másik két fiatalt szintén kórházban ápolnak, míg negyedik társukat csak súrolta a golyó, és a helyszínen ellátták a sérüléseit.
A bandaügyekkel kapcsolatos bűncselekmények nem ritkák Portlandben. Bár az utóbbi időben történtek előrelépések, az ilyen esetek mégis arra emlékeztetik a helyieket, hogy a probléma messze nincs még megoldva, és az érintettek gyakran fiatalok, vagy olyan járókelők, akik rosszkor voltak, rossz helyen. A helyi bűnüldöző szervek már többször panaszkodtak rá, hogy a város kritikus, északi és keleti részein nem áll rendelkezésükre elegendő erőforrás a helyzet érdemi javításához.

Fotó: Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez