Horogkeresztes csomagolópapírt Hanukára

Elképesztő dologba futott bele egy gyanútlan vásárló egy kaliforniai áruházban. Horogkeresztek voltak azon az ajándékpapíron, amit a Hanukai ünnepségre akart megvásárolni.

Cheryl Shapiro azt követeli a Walgreens áruháztól, hogy távolítsa el a Hanukai horogkeresztes csomagolópapírokat.
A Kaliforniában élő nő felháborodva vette észre, hogy az áruház olyan csomagolópapírt árul Hanukára, amin a kék és arany díszek jól láthatóan horogkeresztek sokaságát adják ki. Cheryl Shapiro beszélt a rabbijával, majd ezek után felhívta az áruház menedzserét is.
„Rendkívül felháborított, amit láttam!” – mondta el a nő az NBC riporterének. Szombaton vele volt az unokája is a bevásárlásnál, mikor meglátta a zavaró jeleket a csomagolópapíron. „Azonnal felhívtam a rabbimat, mert nem tudtam, mit kell tennem.” De mivel ő nem volt elérhető, ezért a nő beszélt a bolt vezetőivel, és kérte, hogy azonnal távolítsák el a náci jelekkel ellátott papírokat a boltból.
Egy másik, közeli Walgreens boltot rögtön átnéztek annak érdekében, hogy elejét vegyék a közfelháborodásnak. Itt is találtak hasonló témájú, horogkeresztekkel „díszített” csomagolópapírt. „Még mindig rendkívüli módon felidegesít a tény, hogy ilyeneket árulnak a kereskedelemben” – háborgott tovább Cheryl Shapiro.
Az áruház szóvivője, Phil Caruso hétfőn jelezte, hogy tudnak a problémáról, és igyekeznek azt megoldani, így el fogják távolítani azt a boltjaikból.

Fotó: Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez