30,5 millió dollárt költ Kanada az ebola elleni védekezésre

Rona Ambrose, kanadai egészségügyi miniszter bejelentette, hogy 30,5 millió dollárt fognak költeni megelőző és biztonsági intézkedésekre, hogy kivédjék az ebola széles elterjedését. A miniszter hozzátette, hogy ebből a pénzből három millió dollárt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) számára fognak átutalni, hogy ezzel a Nyugat-Afrikában segítsék az ebola elleni harcot.

Kanadában ebben a hónapban elindítanak egy programot, ami a közoktatásban segít megismertetni a diákokat az ebola veszélyeivel. „Szeretnének, ha minden kanadai ismerné a tényeket a betegséggel kapcsolatban. Ismerniük kell, hogy hogyan terjed a vírus, mik a tünetek, és a lehető legtöbb információval kell segítenünk az embereinket, akik a helyszínen tartózkodnak a segélyszervezetek tagjaiként” – mondta el a Nemzeti Mikrobiológiai Labor vezetője.
A Nemzeti Mikrobiológiai Labor tudósai eddig is sok felfedezést tettek az ebolával kapcsolatban, segítenek a betegség elleni vakcina kialakításában, és munkatáraik Sierra Leonéban mobil diagnosztikai labort üzemeltettek. „A kanadaiak nagyon büszkék azokra, akik a veszélyeztetett területen dolgoznak, és hálásak vagyunk neki, hogy szakértelmükkel a betegség terjedését igyekeznek megállítani” – mondta el Ambrose.
A most felajánlott pénz nagy része, 23,5 millió dollárt azokra a klinikai vizsgálatokra fogják költeni, amiknek a célja, hogy egy kanadai gyártású ebola elleni vakcinát sikerüljön előállítani. Olyan típusú és olyan mennyiségű gyógyszert akarnak kifejleszteni, amiből mind az otthoni, mind pedig az afrikai védekezést támogatni tudják.
További egymillió dollárt különítettek el arra a célra, hogy a reptereken már bevezetett szigorú ellenőrzéshez szükséges berendezéseket beszerezzék, illetve a személyzetet, a karanténért felelős tiszteket kiképezzék a feladatra.
Kanada kormánya mindezidáig összesen 65 millió dollárt ajánlott fel a WHO, az ENSZ és további nemzetközi szervezeteknek az ebola elleni példátlan küzdelemben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez