Centiken múlt a tömegkatasztrófa a New York-i metróban

Egy építkezés közben történt hatalmas hiba miatt majdnem egy metrószerelvénybe fúrtak bele a felszínről egy 30 centiméter átmérőjű fúróval.

Mindössze pár centiméteren múlt, hogy nem történt sok halálesettel járó katasztrófa egy metróépítésen New Yorkban, amikor egy építési vállalat munkatársai egy kutat akartak fúrni a Queens-i Long Island Cityben. A New York Daily Newsban és a New York Sunban megjelent beszámolók szerint az MTA, a New York-i tömegközlekedési hatóság megbízásából dolgozó cég ugyanis rossz helyen fúrt, és a tíz centiméter átmérőjű fúrójával belefúrt az “F vonal” alagútjába, miközben ott egy nagyjából nyolcszáz utas szállító szerelvény haladt át.

Az MTA által közzétett képeken látni, hogy a fúró közvetlenül a metrókocsik mellett tört be az alagútba. A cég közlése szerint a szerszám betört több ablakot is, és felsértette a karosszériát. A metróvezető a Sun beszámolója szerint csak a mennydörgésszerű hangot hallotta, és azonnal megállította a szerelvényt. Csak a megállás után vette észre, hogy mi történt.

Az utasokat egy mentőszerelvényen keresztül mentették ki a megállt kocsikból. Csak mögé állt, és azon keresztül gyalogoltak ki az emberek a 21 Street állomásra. Az eset után a metróközlekedés leállt a vonalon és csak estére kezdtek el járni a metrók, a nem sokkal déli 12 óra előtt történt eset után.

A fúrást végző cég nem válaszolt a helyi sajtó megkereséseire, és nem adtak magyarázatot arra, hogyan történhetett meg a kis híján tömegszerencsétlenséget okozó hiba. Az eset ügyében még tart a hivatalos vizsgálat, így még nincsen magyarázat arra, hol történt a hiba, de a helyi sajtó által megkérdezett szakértők egyöntetűen a fúrást végző céget hibáztatták az eset miatt.

Fotó: MTA

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez