A házában agyonlőtt medve miatt bajban egy floridai férfi

A majdnem kétszáz kilós vadállat két egymást követő este is betört a házba, a kutyakajára vágyva. A férfi a második este már vadászpuskával várta.

Az Orlandótól nagyjából 70 kilométernyire élő Victor Peters először még a 911-et hívta, amikor kedd este a hatalmas fekete medve betört a házába, lezúzva a beüvegezett verandát, hogy meg tudja enni a kutyának kitett ételt. A floridai halászati és vadvédelmi hatóság embereinek tanácsára az eset után eltávolított a kutyakaját a verandáról, de ennek ellenére a medve másnap este visszatért a házhoz.

Peters az Orlando Sentinelnek elmondta, hogy akkor már félkészülten, egy puskával a kezében várta a medvét, és miután nem sikerült kiabálással távozásra késztetnie a vadállatot, úgy érezte, nincsen más választása, mint lőni. Állítása szerint nagyjából három méterről lőtte fejbe a medvét.

Floridában törvénytelennek számít medvét ölni, és Peters az eset miatt vádemelésre számíthat. Greg Workman, a vadvédelem szóvivője elmondta, hogy a héten fogják átadni az ügyet az ügyészségnek, miután befejezték vizsgálatukat. Workman szerint “úgy tűnik, hogy Peters minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy a medvét távol tartsa”.
Workman közölte azt is, hogy a lelőtt hím az egyik legnagyobb példány volt, amit a kérdéses területen valaha is láttak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez