Nagyobb veszély a félelem, mint maga az ebola

Arra kérik New York lakosait, hogy ne reagálják túl az eseményeket, mert a betegségtől való félelem az egyetlen valódi fenyegetés, ami problémákat okozhat a nyolc millió főt számláló világvárosban.

A helyi szervek felhívták a figyelmet arra, hogy nincsen járvány, az egyetlen fertőzött embert pedig teljes mértékben elzárták a külvilágtól, így a betegség továbbterjedésének esélye egyenlő a nullával. Csak a Dr. Craig Spencert ellátó orvosok vannak kitéve minimális fertőzési veszélynek, de a fejlett egészségügyi körülményeknek köszönhetően ők is szinte teljes biztonságban vannak.

Mindenféle híresztelés, ami arról szól, hogy milyen könnyen el lehet kapni a Nyugat-Afrikában pusztító betegséget csupán kitaláció. Az egyetlen módja, hogy valóban megfertőződjünk az, hogy egy olyan beteg testnedveivel kerülünk kapcsolatba, aki már egyértelmű jeleit mutatja az ebolának, mint a magas láz, a hasmenés és a hányás. Így aztán egyszerű a megoldás , hiszen elég elkerülni a közeli kapcsolatot olyan emberekkel, akik éppen kontrollálhatatlanul hánynak és vészesen magas lázuk van.

A jelenlegi helyzet sokaknak kedvez. Főleg a politikában. Vannak, akik szeretnék kihasználni a betegséget annak érdekében, hogy kampányuk sikeresebb legyen, így aztán nem ritka, amikor hamis információkat és pánikot terjesztenek bizonyos egyének vagy szervezetek.

Bár szinte elkerülhetetlen volt, hogy a New York-i John F. Kennedy repülőtéren megforduló tömegből egyvalaki ne hozza be a betegséget, a helyi egészségügyi szervek villámgyorsan reagáltak a helyzetre, így történhetett, hogy sikerült megállítani a terjedést, mielőtt komolyabbra fordult volna.

A nyolc millió emberből jelenleg egy fertőzött, őt pedig hozzáértő és elhivatott szakemberek kezelik, egy végtelenül jól felszerelt, modern létesítményben, így aztán tényleg fölösleges aggódni, az egyetlen valódi probléma jelenleg az ebola miatti pánik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez