New Yorké a nyugati félteke legmagasabb lakóháza

425 méter. Ilyen magas lett kedden Manhattan legújabb felhőkarcolója, aminek legfelsőbb emeletét kedden készítették el.

A 432 Park Avenue nevű épület három évig tartó építkezés után érte el végső magasságát, amellyel a nyugati félteke legmagasabb lakóépületévé vált, 425 méteres magasságával. A Central Park közelében található felhőkarcolóban lévő luxuslakásokba jövőre költözhetnek be a lakók, akik több millió dollárt fizettek azokért . A 104 luxuslakásokból a legolcsóbb hét-kilencmillió dollárba került, míg a legdrágábbért 80-95 millió dollárt kellett fizetni. Az összegek változtak a rekord eléréséről szóló cikkekben.
A hatalmas belmagasságú lakások mellett az épületben magánétterem, uszoda, könyvtár, biliárdszoba, fitneszterem, játszótér, borpince és színház várja majd az oda beköltöző embereket, akik – ahogy azt a Gothamist megjegyezte – már nem is kell soha kilépniük a felhőkarcolóból.
Az épületet a nagynevű uruguayi építész, Rafael Viñoly tervezte, akinek nevéhez egyebek mellett olyan híres épületek kötődnek, mint a japán fővárosban található Tokyo International Forum.
A 432 Park Avenue már most New York látképének megkerülhetetlen része lett, hiszen New York mind az öt kerületéből látni lehet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez