Halálra vert 90 éves nénit egy tízéves fiú

Nem ússza meg könnyű büntetéssel, mert még gyerek: nagykorúként indítottak ellene eljárást szándékos emberölés vádjával.
                                                                                                                                                                                                                    A Pennsylvaniában élő Tristen Kurilla a nagyapját látogatta meg, amikor a hatóságok közlése szerint egy bottal agyonverte a házban élő kilencven éves nénit – jelentette a helyi sajtó. A kisfiú állítólag be is vallotta a rendőrségen az üggyel foglalkozó nyomozóknak, hogy “megöltem a nénit”.
Vallomása szerint szombaton, nagyjából délelőtt tíz órakor akart valamit kérdezni Helen Novaktól akire nagyapja hagyta rövid időre. A nő azonban üvöltözni kezdett vele, és kizavarta a szobából. Kurilla a rendőröknek azt mondta, hogy ekkor annyira dühös lett, hogy elment egy fából készült járóbotért, visszatért a nő szobájában, és rátámadt az ágyán ülő nőre.
A beszámolók szerint előbb fojtogatni kezdte a bot kampós végével, majd többször is rávágott: ötször ütötte meg a torkán, ötször pedig a hasán. A fiú ezután a nagyapjához ment és közölte vele, hogy vérzik a néni szája. A nagypapa elmondta: nem látott vért, amikor odament a nőhöz, aki azonban “nehezen lélegzett és rémültnek tűnt a tekintete”. Nagyjából fél órával később pedig eszméletlenné vált, ekkor hívott hozzá mentőt, de már nem lehetett megmenteni az életét.
A nőn hétfőn elvégzett boncolás “emberölésként” határozta meg halálát. A nyakát érő egyik ütés ölte meg.
Kurilla ellen emberölés vádjával indítottak eljárást, és jelenleg egy megyei börtönben van előzetes letartóztatásában, és még óvadék ellenében sem védekezhet szabadlábon. A tízéves fiút ellen nagykorúként indítottak eljárást. Első bírósági meghallgatását október 22-én tartják.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez