New York kísértetháza

A Halloween már nagyon közel van és ugyan itthon is egyre nagyobb az ünnep visszhangja, az Egyesült Államokban minden gyerek második kedvenc napja az évben a Karácsony után.

Ennek örömére láthatjuk New York egyik legsikeresebb kísértetházát, ahol a “régi, gonosz New York-ról” láthatunk élővé varázsolt részleteket.
Az előadás címe Nightmare: New York (Rémálom: New York), amely során betekintést nyerhetünk milyen volt (lenne) a világváros néhány évtizeddel ezelőtt – ha New York helyett Gothamnek hívnák.
A helyszínek között van metró kocsi, amely tele van graffitizva és különböző gyilkosok leselkednek ránk a félhomályban vagy őrült föld alatti emberek üldöznek minket, de találkozhatunk durva, punk-szerű bűnözőkkel, akik az utcán iramodnak utánunk.
“Amikor a nézők felsikítanak, az számukra a taps” – mondta el Timothy Haskell, az előadás készítője. – “Ugyanakkor fontos, hogy beléjük ivódjanak a borzalmak, amikről itt szó van. Az ijedség hamar elszáll, a félelem azonban megmarad.”
Amellett, hogy Halloween-ihlette dologról van szó és az emberek jól érzik magukat, politikai szempontból is jól jön az előadás, mert nagyon jól hangzik, hogy ezek voltak a “régi, rossz idők”, ami mostanra átváltozott az “új és jó időre.” Egyébként igazuk is van, hiszen a bűnözés New York-ban szakadatlanul csökken, a helyi politikusok szerint a legbiztonságosabb nagyváros. És tényleg, ugyanis idén 333 darab gyilkosságot jelentettek, ami 1990-ben még évi 2245 volt.
Az előadásban összesen 38 színész vesz részt, akik mind az interaktív díszlet részei és egyetlen céljuk, hogy a látogatókat megrémisszék.
A Nightmare elérkezett 11. évadjához, amely idő alatt folyamatosan változott és fejlődött az előadás.
“Minden évben eljövök, de még most is meg tudnak ijeszteni” – mondta el egy látogató. – “Minden évben valami újjal jönnek, amitől az egész friss marad.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez