Újabb rendőri túlkapás, megint sikerült videóra venni

Úgy tűnik, hogy Floridában sem más a helyzet, mint mondjuk Dél-Karolinában, ugyanis Tallahassee is büszkélkedhet olyan rendőrökkel, akik a legkisebb ellenszegülésre is fegyverükért – jelen esetben sokkolójukért – nyúlnak.

A felvételen egy kisvárosi utcát láthatunk, ahol annyira kicsi a forgalom, hogy nincs is külön járda kialakítva a gyalogosoknak, hanem egyszerűen az autóúton sétálnak. Több rendőrautó is áll az úton, a lényeg pedig a videó két és feledik percében jön el, ekkor kap az ártatlan 62 éves nő a hátába egy sokkolót.
Viola Young szerint csupán azt szerette volna tudni, hogy mi történik, majd amikor rászóltak, hogy forduljon meg és hagyja el a helyszínt, ő együttműködött, de pár másodperccel később már az aszfalton találta magát, ugyanis arccal a betonra esett a hátába lőtt sokkolópisztolynak köszönhetően.
A nőt leterítő rendőr elmondta, hogy megkérte Youngot, tartson tisztes távolságot tőlük, amikor pedig megkérdezte, hogy mi folyik itt, az említett rendőr figyelmeztette, hogy le van tartóztatva. Le akarta tartóztatni. Amiért megkérdezte, hogy mi történik.
Mikor Young megfordult, hogy elsétáljon (ki venné komolyan a letartóztatást, ha valóban csak ennyit csinált) a rendőr előkapta sokkolóját és a nő hátának szegezte, majd meghúzta a ravaszt.

{youtube}d8BQakQ7rPY{/youtube}

A rendőr ellen egyelőre nem emeltek vádat és fizetett szabadságon van.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez