Barack Obama interjút adott a novemberi választások kilátásairól

Obama a műsorban megvédte adminisztrációjának eredményeit, és kifejtette, hogy meggyőződése alapján a demokraták képesek lesznek megvédeni a szenátust a szavazás eredményeképpen.

Arra a kérdésre, hogy milyen témákra akar fókuszálni a félidős választások hajrájában, Obama elmondta, hogy elsősorban a 2008-as hivatalba lépése óta elért gazdasági eredmények lesznek a kampány fő témái az utolsó hetekben. Az Elnök szerint fontos, hogy bemutassák az embereknek, hogy mit tett a hivatalban lévő kormány a példa nélküli pénzügyi válság leküzdéséért az elmúlt hat évben.
Obama elismerte, annak ellenére, hogy kimutatható eredményeket értek el a gazdaság területén, a legtöbb amerikai nem érzi a fellendülés hatásait mindennapi életük során. Ennek oka az lehet, hogy a jövedelmek és bérek nem emelkedtek olyan mértékben, mint ahogy az emberek elvárták volna.
Eredményei közül kiemelte, hogy megemelték a minimálbért, és erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy a nők és férfiak fizetései közelítsenek egymáshoz. Ezek az intézkedések azért születtek, hogy javítsák az emberek mindennapi életkörülményeit.
Obama annak ellenére optimista a választást illetően, hogy számos felmérés kimutatása alapján a republikánusok átveszik az irányítást a szenátusban a novemberi választások alkalmával. Hozzátetette, reméli, meg tudja győzni a választókat a gazdaság egyre jobb állapotáról, és abban bízik ezt az emberek is érezni fogják.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez