Két hete sikertelen Pennsylvania legnagyobb embervadászata

Hiába kutat az erdőkben bujkáló 31 éves rendőrgyilkos után ezer ember, bevetve a technika minden vívmányát, még mindig nem sikerült a nyomára bukkanni.

Már 16 nap telt el azóta, hogy Eric Matthew Rein tüzet nyitott a pennsylvaniai állami rendőrség egyik laktanyája előtt, megölve a 38 éves Bryon Dickson századost, és megsebesítve a 31 éves Alex Douglass közrendőrt, majd a közeli vadonba menekült egy később a fák között hagyott terepjáróval. Azóta senki sem tudta megtalálni a 31 éves férfit, pedig az utóbbi idők legnagyobb emberhajszáját indították a helyi hatóságok utána.

Az állami rendőrség közlése szerint több bejelentés is érkezett emberektől, akik azt állították, hogy látták az 1200 hektáros Promised Land természetvédelmi területen egyedül bujkáló férfit, de azok nem voltak megbízhatóak, és nem vittek közelebb a szökött gyilkos megtalálásához. Hiába kutat utána ezer ember, köztük pennsylvaniai, new yorki és new jersey-i rendőrök, valamint az FBI és az ATF ügynökei, hiába a hőkamerákkal felszerelt helikopterek, a férfinak már több mint két hete sikerül elkerülnie üldözőit.

Reinnek nagy segítséget jelent, hogy egy sűrű erdővel borított területen bujkál a hatóságok elől, ahol két tó, valamint több vízfolyás is van, és szakértők elmondása szerint elég vízhez és élelemhez tud jutni a vadonban, hogy akár hónapokig is képes legyen életben maradni. Ráadásul Rein nagyon is jól tudja, hogyan használja ki a természeti adottságokat, ugyanis képzett túlélő, aki a vadászathoz is jól ért. Középiskolájában a sportlövészet sztárjának számított.

A rendőrség most egy hibáját igyekszik kihasználni. Egyszer ugyanis használta mobiltelefonját, hogy felhívja szüleit, és a hatóságoknak sikerült bemérniük a hívást, és leszűkíteni a kört egy nagyjából 12 négyzetkilométeres területre – de eddig még ez sem segített. Pénteken egy bejelentés után egy elhagyatott szállodát kutattak át, de az sem hozott eredményt.

Elképzelhető, hogy a férfi egy földalatti rejtekhelyen húzta meg magát. A hatóságok ugyanis megtudták, hogy olyan építőanyagokat vásárolt, amelyek egy bunker felépítéséhez lehet felhasználni. A hatóságok azonban még nem találtak semmilyen rejtekhelyet. Egy földalatti bunkerben pedig akár hosszú hónapokig is észrevétlen tud maradni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez