Belehalt egy amerikai tűzoltó a jegesvödrös kihívásba

 Már több hete volt kórházban a félre sikerült jótékonysági akció közben szerzett sérülései miatt.

A Kentucky államban található Cambellsville tűzoltói a helyi egyetem diákjainak segítettek az “ALS Ice Bucket Challenge” végrehajtásába, amikor a baleset történt – írta a CNN. Az egyetemi zenekar tagjait egy tűzoltóautó létrájának tetejéről öntötték le hideg vízzel, majd miután ezt sikeresen végrehajtották, a létra mozgatása egy közeli elektromos vezetékből a létrán lévő nagy vödörben álló két tűzoltót áramütés érte. Két másik tűzoltó pedig akkor szenvedett áramütést, amikor kollégáik segítségére siettek.

Mind a négyen kórházba kerültek. Azt a két tűzoltót, akik megpróbáltak segíteni kollégáiknak, szinte azonnal ki is engedték. Simon Aley Quinnt kedden engedték ki az augusztus 21-én történt baleset után, de a 41 éves Tony Grinder már nem volt ilyen szerencsés. A helyi hatóságok közlése szerint szombaton belehalt az áramütés közben elszenvedett égési sérüléseibe.

A CNN információi szerint a tűzoltólétra nem ért hozzá az villanyvezetékhez, amikor a tűzoltókat áramütés érte. A helyi elektromos műveknél a nyomozóknak elmondták: elég csak nagyjából egy méternyi távolságba kerülni a vezetékhez, hogy megtörténjen a baleset.

A diákok közül senki sem sérült meg az esetben, ugyanis amikor a létrát elkezdték mozgatni, már nem voltak a közelben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez