FBI: ha állat ellen… az ugyanúgy bűncselekmény…

Wayne Pacelle, az Emberséges Társadalomért az Egyesült Államokban (The Humane Society of the United States, HSUS) szervezet vezetője egy blogbejegyzésben írta meg kedden, hogy az FBI külön fogja vezetni az állatok ellen elkövetett bűncselekményeket.

Pacelle információi egy bizonyos John Thompsontól származnak, aki a Nemzeti Seriff Szövetség munkatársa. Thompson pedig az FBI igazgatójától, James Comertől tudja, hogy külön részleget kapnak az állatok ellen elkövetett kegyetlenségek.
Bár az FBI egyelőre nem adott még ki hivatalos tájékoztatást, Pacelle blogja szerint a helyi szervezetek is ugyanúgy külön bűncselekményként könyvelik majd el a dolgot és jelentik az FBI-nak.
“Ez annyit tesz, hogy mostantól az állatkínzás és bántalmazás nem az “egyéb” aktába fog kerülni, csupán azért, mert az elszenvedő egy állat volt. Ugyanúgy, ahogy például a rasszista indíttatású bűncselekményeknél is, az állatok ellen elkövetett bűntényekről is lesznek egyértelmű adataink” – írta Pacelle.
“Helyénvaló lépés ez a változás irányába” – mondta Annette Laico, az Állatok Jóllétéért Alapítvány igazgatója.
Pacelle szerint a HSUS már évek óta próbálta elindítani ezt a fajta változtatást, ami végtelenül fontos ahhoz, hogy megfelelő információval rendelkezzenek az ügyről, így aztán majd helyén kezelhetik a jelenséget, például a különböző agressziót kezelő programok keretében.
Az interneten nem újdonság az állatkínzás, sok video jelent meg különböző fórumokon, amelyek rengeteg amerikait háborítottak fel.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez