Egy férfi befutott a Fehér Házba

Péntek este egy férfi átmászott a Fehér Ház kertjének kerítésén, majd végigsprintelte a távot egészen az épület bejáratáig. Végül itt sikerült elkapni.

A titkosszolgálat szóvivője, Edwin Donovan elmondta, hogy a letartóztatott férfinél nem volt fegyver, se semmilyen, emberekre veszélyes eszköz, ezért is engedhették eljutni a Fehér Ház ajtajáig. Továbbá sem az elnök, sem az ő rokonai nem voltak az épületkomplexumban, ám az ott tartózkodók egy részét evakuálták arra az időre, amíg a biztonsági szolgálat munkatársai megbizonyosodtak róla, hogy minden rendben van.
Obama csupán pár perccel korábban hagyta el a helyszínt, ugyanis 19:05-kor indult a helikoptere, a betörő pedig 19:20 környékén mászott be.
Donovan elmondta, hogy a férfit Omar J. Gonzaleznek hívják, 42 éves és Texas államból származik, a betörés indoka azonban egyelőre nem ismert. Gonzalezt rögtön kórházba szállították, hogy megnézzék szenvedett-e valami sérülést, illetve, hogy kiderüljön milyen állapotban volt a betörés idején.
“Miután átmászott szinte egyből elkezdett tiszta erőből futni. Meg kell mondjam szép volt” – meséli egy szemtanú, Philipos Melaku-Bello, aki végignézte az egészet.
Nem ez az első, hogy mindenféle – egyértelmű – rossz szándék nélkül törnek be a Fehér Ház területére, a legutóbbi szeptember 11-én történt, egy férfi szintén átmászott a kerítésen, őt hamarabb elfogták és azonnal őrizetbe vették.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez