Elárverezik a Szelíd motorosok legendás Harley-ját

A világ talán legismertebb choppere várhatóan több mint egymillió dollárért fog elkelni.

A “Captain America chopper” – egy módosított Harley Davidson – a hatvanas évek ellenkultúrájának egyik ikonjává vált a hamar legendásként kezelt Szelíd motorosoknak köszönhetően, amelyben Peter Fonda használta. A filmben ténylegesen szereplő motort most bárki megvásárolhatja magának, feltéve, ha van rá több mint egymillió dollárja.

Az október 18-án tartandó árverés szervezője szerint ugyanis legalább ennyiért fog elkelni a chopper, amelyet Michael Eisenberg kaliforniai üzletember ad el – jelentette az AP amerikai hírügynökség.

Eisenberg tavaly vásárolta meg a híres choppert, ami 12 évig volt kiállítva az iowai Anamosában lévő National Motorcycle Museumban. A múzeumhoz Dan Hagertytől került, akinek a Szelíd motorosok forgatásán a motorok üzemben tartása volt a feladata. A most árverésre kerülő motor egyik volt a filmben szereplő négy “Captain America” choppernek, és az egyetlen darab volt, ami megmaradt. A másik hármat ellopták, és nem tudni, hogy mi lett velük.

A Hagertyhez került példány volt az, amelyiket a film végén tönkretettek. Hagerty a forgatás után restaurálta a gépet, és rendszeresen használta is. Elmondása szerint olyan volt vele motorozni, mintha “Marilyn Monroe-val randizni”.

Eisenberg, aki egyébként korábban társtulajdonosa volt egy motoros tematikájú étteremnek Fondával, és Dennis Hopperrel, közölte, hogy az árverésből származó bevétel nagy részét American Humane Association számára fogja felajánlani.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez