Már New Yorkban is fertőz az EV-D68

Az új légúti megbetegedés, amit EV-D68-ra kereszteltek, már több, mint 100 embert fertőzött meg néhány államban és mostanra jutott el New Yorkba is. A betegséget könnyen megkaphatjuk, például ha megérintjük az arcunkat, miután fertőzött tárgyat fogtunk meg. A legtipikusabb tünetek pedig az orrfolyás, a láz, a tüsszögés, a köhögés és az izomfájdalom.

New York állam egészségügyi szervei arra kérik a szülőket, hogy legyenek különösen elővigyázatosak az elkövetkezendő időszakban, ugyanis az EV-D68-nak nincs ellenoltása, se egyértelmű kezelése, viszont súlyosabb esetekben akár kórházi kezeléshez is vezethet a náthaszerű megbetegedés.
“Fontos, hogy próbáljuk betartani az olyan, amiket például az influenzajárványok idején alkalmazunk, tehát a rendszeres kézmosás és az alapvető higiénia betartása különösen fontos ebben az időszakban” – mondta el Dr. Howard Zucker, egészségügyi főbiztos.
A betegség különösen veszélyes az olyan újszülöttekre vagy gyerekekre, akik asztmásak, esetleg a gyenge immunrendszerrel rendelkező felnőttekre.
Az eddigi információk alapján Colorado, Illinois, Iowa, Kansas, Kentucky és Missiouri államokban találkoztak a megbetegedéssel, de előfordulhat, hogy máshol is vannak nem bejelentett esetek.Már New Yorkban is fertőz az EV-D68

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez