Megkoronázták az új Miss Amerikát

Kira Kazantsev New York államból nyerte a hétvégén rendezett Miss America szépségverseny döntőjét, így a következő egy évben ő lehet a cím büszke tulajdonosa. A vasárnap kihirdetett eredmény egyben azt is jelenti, hogy sorozatban harmadszor ülhet a trónra egy New York-i hölgy, ahogy a Huffington Post is írja.

Kazantsev eredetileg kaliforniai, és egyetemi tanulmányai miatt költözött másik államba. Három nyelven beszél: az angol mellett, felmenőinek köszönhetően, oroszul, valamint spanyolul. A családon belüli erőszak elleni fellépés heves szószólójaként kiállt Janay Rice mellett, akit férje, az NFL-játékos Ray Rice bántalmazott, még februárban. A botrány az utóbbi hetekben robbant ki az esetet megörökítő videófelvétel nyilvánosságra hozatala nyomán. Ahogy mondta, azt szeretné, ha szegény lányt végre békén hagynák, és nem szegezné neki mindenki folyamatosan a kérdést, miért nem hagyja ott férjét. A saját esetét minden nő maga ismeri a legjobban, és számtalan olyan körülmény lehet, amiért ezt a döntést hozta meg.
Az orosz származású lány elődjétől, Nina Davuluritól vehette át a koronát, éppen az iménti incidens helyszínén, Atlantic City-ben rendezett versenyen. A megmérettetésnek már 1921-es elindításakor is a kaszinóváros adott otthont. A győztes választott előadásaként keresztbe tett lábakkal ülve énekelte el Pharrell Williams Happy című számát. A kérdéseknél arra, hogy milyen témában szeretné, ha a női szenátorok határozottabban lépnének fel, a katonaságnál elkövetett szexuális zaklatások problémáját emelte ki.
A 2. helyen Courtney Paige Garrett végzett Virginiából. A legjobb ötben szerepeltek még Arkansas, Florida és Massachusetts legszebbjei. A versenyzők maguk közül Jacky Adams-t, Miss North Dakotát választották a legrátermettebbnek. Ez a különdíj szintén nagy elismerésnek számít, és komoly presztízzsel bír. Említésre méltó még, hogy Miss Rhde Island a verseny elején összeesett, és kórházba szállították dehidratáció tüneteivel, de a következő napon már ő is folytatni tudta a szereplést.
A helyszínül szolgáló New Jersey-i városka szebb napokat is látott, jelenleg komoly gazdasági kihívásokkal és növekvő munkanélküliséggel küzd. Ezért is fontos, hogy egy ilyen rendezvényen ismét országos figyelmet kaphasson. Így megnőhet az érdeklődés gyönyörű tengerpartja és a híres korzója irányába. Ami a nehéz sorsokat illeti a szépségverseny se szűkölködött tragikus élettörténetekben: több versenyzőről is megtudhattuk, hogy közeli hozzátartozója saját kezével vetett véget életének, vagy, hogy Miss Delaware 2010 óta vár testvére gyilkosának megtalálására.
A 23 éves Kazantsev a cím mellé 50 000 dollárt is kapott, melyet tanulmányai folytatására szeretne fordítani. Jelenleg a Fordham Egyetem hallgatója, ahol jogot tanul.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez