Elképesztő video egy űrállomás szemszögéből

A NASA idén szerelt fel négy darab HD kamerát a Nemzetközi Űrállomás (ISS) külsejére, elsősorban azért, hogy megtudják hogyan hat a szerkezetekre az ottani sugárzás, amelytől a Földön védve vagyunk.

Az egészben talán nem is az alább látható video a legérdekesebb, hanem maga a tény, hogy a felszerelt kamerák “streamelik” az általuk vett képet, tehát élőben közvetítenek minden másodpercet a felvételekből. Így ha esetleg van kedve, keresse fel az ISS élő közvetítését

{youtube}GOAEIMx39-w{/youtube}

A már említett videót a VOX szerkesztőségében vágták össze úgy, hogy talán egy fokkal izgalmasabb legyen, mint az élő műsor. Itt harmincszorosra gyorsították a felvételt, amit az ISS a múlt héten vett fel.
Mivel az ISS olyan gyorsan kering a Föld körül (körülbelül 27,600 km/h), hogy nagyjából 45 percenként megy le vagy fel a nap, így rengeteg az éjszakai felvétel, ami nyilvánvalóan kevésbé látványos. Ezeknek a nagy részét eltávolították a videóból, úgyhogy még csak emiatt sem kell aggódni.
Jelenleg két űrállomás kering földünk körül, melyek közül a másik a kínai Tiangong-1, amit 2011-ben lőttek fel. Az ISS fedélzetén pedig három ember él ebben a pillanatban és egész nap az a látvány terül eléjük, amelyet, most ön is élvezhet majdnem két percen keresztül.
Egyébként az ISS annyira nagy, hogy szabad szemmel is látható a Földről, amennyiben megfelelő időszakban és megfelelő időjárási körülmények között próbáljuk meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez