Pozitív üzenetű vandalizmus Chicagóban

A nagyváros több pontján is felbukkan egy rejtélyes ismeretlen falfirkája, aminek üzenetére többen is felkapták a fejüket.

“Legyen továbbra is szép napod!” Ezt a pozitív üzenetet hagyja szerte Chicagóban egy “vandál”, aki néha krétával, máskor sprayfestékkel írja fel pozitív üzenetét háztetőkre, levelesládákra parkolóórákra és házfalakra. Az első darabot tavaly nyáron fotózták le, és az elmúlt pár hónapban egyre több és több helyen bukkant fel, felkeltve a chicagóiak és ezzel együtt a helyi sajtó figyelmét is.
Miután már több százan osztották meg az üzenetet a közösségi oldalakon, a DNAInfo Chicago megpróbált utánajárni, hogy ki lehet az ismeretlen firkáló, aki igyekszik mosolyt csalni a nagyváros lakóinak arcára. Egy írásszakértővel megvizsgáltatták a firkákat, aki megerősítette, hogy az összes felirat egy ember műve. Dale Roberts elmondta: az “a” betű mindenhol ugyanolyan, és a nagy- és kisbetűk használata is arra utal, hogy ugyanaz az ember írta azokat.
A DNAInfónak annyit sikerült kiderítenie, hogy az “elkövetőt” a chicagói gördeszkás közösség tagjai között kell keresni. Josh Elvidge, egy 26 éves gördeszkás a lap riporterének azt állította, hogy ismeri a firkálót, aki szerinte azért írja üzenetét szerte a városban, hogy jókedvűek legyenek az emberek.
Mivel a felirat gyakran jelenik meg a Get Real ruházati cég logója mellett, a lap megkereste a gördeszkásokra specializálódott céget, amelynek egy képviselője megerősítette, hogy tudják ki a “vandál”, és azt is elmondta, hogy támogatják “vandalizmusát”, mert az jól megy a cég hozzáállásához.
Azonban egyikük sem volt elárulni, hogy ki az ismeretlen, hiszen amit csinál az jogilag vandalizmusnak és illegálisnak minősül.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez