A Katolikus Liga nem vesz részt a Szent Patrik napi parádén, mert a melegek is mennek

Bill Donohue, aki a Katolikus Liga vezetője elmondta, csak akkor tudná elfogadni, hogy megengedik a melegeknek, hogy külön vonuljanak fel, ha ugyanezt a jogot a Katolikus abortusz ellenes csoport is megkapta volna. Mivel ez nem így történt, a saját szervezetét sem viszi a parádéra, melyen egyébként már 20 éve mindig ott van a Katolikus Liga.

“Mielőtt bejelentették volna, hogy külön zászló alatt mehetnek majd a melegek, velem is megbeszélték a dolgot. Mondtam nekik, hogy csak abban az esetben tudok döntésük mögé állni, amennyiben újragondoljuk a parádén résztvevő csoportokról szóló szabályokat” – mondta még csütörtökön Donahue.
“Pontosabban arról egyeztünk meg, hogy egy “életpárti” katolikus szervezet is felvonulhasson külön zászló alatt, amibe ők bele is egyeztek, most pedig arról tájékoztatnak sajnálattal, hogy mégsem engedhetik, ugyanis nincs számukra hely. A helyzetnek megfelelően úgy éreztem szükség van arra, hogy visszavonjuk a saját jelentkezésünket is a parádéra.”
Mostanáig tiltva volt olyan transzparensekkel részt venni a parádén, melyek arról árulkodnak, a hordozójuk meleg, leszbikus vagy transzszexuális csoportokhoz tartozik, ami egyébként több politikust is arra sarkalt, hogy más, kisebb parádékon vegyenek részt, ahol nem volt ilyesfajta megkülönböztetés.
Donohue szerint a döntés nem kifejezetten a melegek vagy a katolikusok ellen szól.
“Többször mondtam már ezt, a melegek ugyanannyira voltak “kitiltva” a parádéról, mint az “életpárti” katolikusok. Mindkét csoport tagjai részt vehettek rajta, egyszerűen, nem a csoportjuk zászlajával. Ez pedig azért van így, mert a Szent Patrik napi parádé nem a melegekről vagy az abortuszról szól, hanem Szent Patrikról.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez