Elefánt taposta halálra az elefántmenhely alapítóját

A Portland közelében található farmon történt halálesetet a helyi rendőrség balesetként kezeli.

“Az elefánt egyáltalán nem volt agresszív, egyértelműen baleset történt” – mondta el az AP amerikai hírügynökségnek Mark Belserene, a helyi halottkémi hivatal vezetője. A Hope Elephants nevű, nyugdíjas cirkuszi elefántokat segítő alapítvány társalapítója, James Laurita éppen az állatoknak adott enni kora reggel, amikor beesett a karámba, beverte a fejét és a földön terült el. Ekkor lépett rá az egyik elefánt, feltehetően véletlenül. Halálát a taposás okozta.
Az 56 évesen meghalt férfi 2011-ben alapította meg testvérével az elefántmenhelyet, amelyben jelenleg két elefánt él, akik korábban cirkuszokban dolgoztak. Laurita, aki állatorvosi praxisát adta el, hogy segíteni tudjon az állatokon, a hetvenes-nyolcvanas években zsonglőrként és elefántidomárként dolgozott a Carson & Barnes Circusban.
A menhelyen két elefánt, Rosie és Opal él, akiknek több egészségügyi problémájuk is van, amelyek a cirkuszi lét következményei. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a sorsa állatoknak, és alapítványnak – írta a Portland Press Herald.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez