A Pennsylvaniai Egyetem főiskolai képzése lesz a legjobb választás 2015-re

A College Factual nevű szervezet, amely a felsőoktatási intézmények rangsorolásával foglalkozik, kiadta legújabb listáját azokról a főiskolákról, egyetemekről, amelyek a legjobb főiskolai (undergraduate) képzéseket nyújtják.

“Ez a lista csak adatokon, számokon alapul. Nem számoljuk bele az iskolák hírneveit, így talán kevésbé lesz elfogult a végeredmény” – mondta el Bill Phelan, a College Factual egyik alapítója és vezetője.
A listán összesen 1394 intézmény szerepel, a sorrend pedig inkább a végtermékre támaszkodik, mint például az első fizetés, nem pedig arra, hogy milyen nehéz bejutni.
“Mi nem állunk meg a top 10-nél, vagy a top 100-nál, ugyanis szerintünk a többi iskola értékelése pontosan ugyanannyira fontos, mint a legjobbaké” – mondta el McWilliam, a College Factual helyettes igazgatója.
A Pennsylvaniai Egyetem első helyét többek között annak köszönheti, hogy hat diákra jut egy ott dolgozó tanár vagy tanársegéd, illetve az itt végzett diákok többet keresnek, mint az ugyanezen képzésen, csak más iskolában részt vett diákok az ország egyéb területein.
A Yale lett a második, ahol a diákok 96.2%-a végez időben, illetve ahhoz képest, hogy egy Ivy League iskola, az ára mérsékelt, ha a többi hasonló kategóriájú intézményt nézzük.
A Duke Egyetemé lett a harmadik hely, ahol azzal büszkélkednek, hogy a tanárok 94.3%-a teljes munkaidőben tanít az egyetemen, így sokkal bensőségesebb velük a viszony.
Ezt követően jön a Harvard és az MIT (Massachusetts Institute of Technology), majd a Brown, a Stanford, a Princeton, a Darthmouth és a Notre Dame.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez