Megkezdte tízéves börtönbüntetését New Orleans volt polgármestere

Ray Nagin, aki a Katrina hurrikán pusztítása után vált országosan, és az egész világon ismert figurává, korrupció miatt került szövetségi börtönbe.

Az 58 éves demokrata politikust még februárban találták bűnösnek húsz vádpontban, köztük korrupcióban és pénzmosásban, amiért kétszázezer dolláros kenőpénzt fogadott el cégektől. hogy velük kössön a város szerződést a Katrina hurrikán pusztítása utáni újjáépítések alatt. Február óta házi őrizetbe volt, Dallas közelében.
Nagin hétfőn jelentkezett egy texasi szövetségi börtönben, hogy megkezdje büntetése letöltését. Leghamarabb nyolc és fél év múlva szabadulhat, jó magaviselet mellett. New Orleans egykori polgármestere fellebbezik az ellen hozott ítélet ellen, szerinte az ügyészek félreértelmezték az ellene felhozott bizonyítékokat. A bírósághoz benyújtott iratokban azt állította, hogy szinte teljesen pénztelenné vált, és a bíróság által kijelölt ügyvéd végzi a fellebbezést.
Ray Nagin 2002 és 2010 között volt New Orleans polgármestere, előtte egy kábeltelevízió vezetőjeként dolgozott. Országosan ismertté 2005-ben, a Katrina hurrikán pusztítása után vált, amikor a természeti katasztrófa miatt bekövetkezett gátszakadás miatt New Orleans nyolcvan százaléka víz alá került. A hurrikán nagyjából 1500 ember halálát okozta, és nyolcvanmilliárd dollárost kárt okozott a városban.
Ő volt New Orleans első polgármestere, aki ellen korrupció vádjával indítottak eljárást, bár nem ő volt az első városvezető, akinél ez felmerült.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez