Komoly eltiltásra számíthat a menyasszonyát leütő NFL játékos

Ray Rice, a Baltimore Ravens amerikai futball csapatának 100 kilós futója még februárban Atlantic Cityben, egy hotel liftjében ütötte meg akkori menyasszonyát, Janay Palmert, aki ennek eredményeként láthatóan elvesztette eszméletét. Ahogy a Fox News is beszámol róla, tettéért csapata azonnal felbontotta a játékos szerződését.

Az esettel kapcsolatban egy videó már korábban napvilágot látott. Ezen a felvételen még csak az szerepel, hogy Rice éppen a liftből húzza ki a magatehetetlen nőt, viszont a tettlegesség nem látszott rajta. A most közzétett videón már látható az előzmény, mely fokozta a játékossal szembeni óriási felháborodást. A kritikák nem korlátozódtak a játékos viselkedésére: az NFL komisszárja, Roger Goodell az első felvétel után még csak 2 meccses eltiltásról számolt be Rice büntetéseként, amit a közvélemény enyhén szólva túl elnézőnek tartott. Goodell tegnap aztán bejelentette, hogy korábban nem ítélte meg helyesen a szituációt, és az újabb bizonyíték ismeretében az NFL határozatlan időre felfüggeszti a futót.
A februárban történteket követően Rice-t március végén vádolták meg súlyos testi sértéssel. Másnap a pár összeházasodott. A börtönbüntetést végül sikerült elkerülnie, a baltimore-i futónak azzal, hogy vállalta, végigcsinál egy programot, ami segít kezelni az agresszív viselkedését. Akkor a Ravens edzője John Harbaugh is kiállt játékosa mellett, és azt mondta „Rice az incidens óta mindent helyesen csinál, de ezzel együtt is hibát követett el, és ennek viselnie kell a következményét.” A házaspár májusban tartott egy sajtótájékoztatót, ahol Palmer azt nyilatkozta részben ő is hibás volt az ügyben. Ekkor már ismert volt Rice 2 meccses eltiltása is, és a történtek eredményeként a családon belüli erőszak áldozatiért kiálló csoportok felháborodtak rajta, hogyan kezeli az igazságszolgáltatása és a liga az esetet. Az NFL-nél az olyan kihágásokért, mint a marihuána fogyasztása szigorúbb büntetés szokványos, mint a hasonló bántalmazásokért.
Az újonnan kiszivárgott videó:

{youtube}VbwTMJroTbI{/youtube}

Rice 2008 óta játszik az NFL-ben. 4 szezonon keresztül produkált 1 000 feletti futott yardot, viszont az utóbbi szezonban valamelyest visszaesett a teljesítménye. A botrány következtében karrierje komoly veszélybe került a sportágban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez