Detroitban szódásdobozzal jelzik a vészhelyzetet

Michigan legnagyobb városának már annyira nincs pénze, hogy a tűzoltók kénytelenek szódásdobozokkal, apróval és különböző összetákolt eszközökkel jelezni, ha tűz van valahol.

Mivel nincsen más lehetőségük, valamit kénytelenek voltak tenni, így jött létre az a megoldás, hogy egy üres szódásdobozba raknak aprót, majd ezt a fax tetejére rakják, és amikor jön egy fax arról, hogy valahol tűz van, az éppen nyomtató gépből kijövő papír ledönti a dobozt, ami az apró miatt meglehetősen hangos. Ez a detroiti tűzjelző.
Van persze olyan verzió is, hogy a fax az ajtó zsanérját löki meg, ami ezáltal meghúzza azt a drótot, amit összeeszkábáltak egy régi tűzjelzővel.
“Teljesen hihetetlennek tűnik, hogy 2014-ben létezik ilyen egy amerikai nagyvárosban, de a srácok kénytelenek ilyen módszerekhez folyamodni, különben semmi nem riasztana minket” – mondta el John Berlin, Detroit város tűzoltóságának parancsnokhelyettese.
Beszélt arról, hogy a technológiai fejlesztések elengedhetetlenek lennének, becslése szerint 30 évvel vannak lemaradva a modern tűzoltóságok körülményeitől más államokban.
Az éppen csődben lévő város állítólag 1,4 milliárd dollárt tervez költeni az alapvető szolgáltatásokra, amint kilábal.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez