Őzek okoztak dugót a Golden Gate-en

A San Franciscói hídon. Több mint fél órán keresztül állt a forgalom a péntek délutáni csúcsforgalom idején a két állat miatt.

A kaliforniai autópályarendőrséget helyi idő szerint délután 5:24-kor riadóztatták az autósok, hogy két őz akadályozza a forgalmat a Golden Gate hídon. Az állatok észak felé tartottak, kifelé a városból, a zöldövezeti Marin-megye felé.

Természetesen pont akkor keltek át a hídon, amikor a koraesti csúcsforgalom miatt teli volt a híd hazafelé tartó autósokkal. A háromsávos úton a forgalom teljesen megállt mögöttük. Az őzek feltehetően pont annak köszönhették, hogy nem ütötte el őket senki, hogy a híd teli volt járművekkel. Ha kisebb lett volna a forgalom, az autók gyorsabban haladtak volna – magyarázta – Andrew Barclay, az autópályarendőrség szóvivője az NBC San Franciscónak.

Az autópályarendőrség járőrei végül pont az őzek miatt kialakult dugó miatt nem jutottak el az állatokig. A rendőrség segítsége nélkül sikerült átkelniük a hídon, és eltűntek. Nem sokkal később a forgalom menete is helyreállt, miközben a közösségi oldalakon egymás után tűntek fel az őzekről készített fényképek és videók.

Barclay elmondása szerint nem ez volt az első alkalom, hogy a hídra felkerült állatok miatt kelletet riadóztatni az autópályarendőrség egységeit, de az alatt a két év alatt, amióta szóvivőként szolgál, még nem fordult elő ilyen eset.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez