Hillary Clinton jövőre hozza meg A DÖNTÉST

A Döntést, amire mindenki vár. A Döntést, amire mindenki számít. A Döntést, hogy indulni fog-e a 2016-os elnökválasztáson.

Bár szinte mindenki biztosra veszi, hogy Hillary Clinton harcba fog szállni az elnöki székért a két év múlva tartandó választáson, Ő még mindig nem döntötte el (vagy legalábbis nem jelentette be), hogy indulni fog. Eddig csak annyit közölt, hogy nem valószínű, hogy 2014 vége előtt dönteni fog.
Pénteken azonban végre meghatározott egy időpontot. A volt külügyminiszter egy Mexikóvárosban tartott fórumon közölte, hogy 2015 januárjában hozza meg a döntést arról, hogy indul-e az elnökválasztáson.
Amikor a 2008-as választáson indult, akkor 2007 január 20-án jelentette be, hogy harcba száll az elnöki székért. Akkor Barack Obama győzte le a Demokrata Párton belül tartott előválasztás csatározásokban.
A politikai elemzők és megfigyelők, és a Republikánus Párt vezető politikusai is arra számítanak, hogy Clinton indulni fog az elnökválasztáson, és jelenleg teljesen biztosnak tűnik, hogy fölényesen meg is nyerné a párton belüli előválasztást – igaz, 2008-ban is mindenki nagy esélyesnek tartotta.
A volt külügyminiszter sokak szerint már most kampányüzemmódban van. A nyarat azzal töltötte, hogy memoárját népszerűsítse, különböző eseményeken tartott beszédeket, és jövő héten az elnökválasztásokban kulcsszerepet játszó Iowába látogat, ahova azóta nem tette be a lábát, hogy 2008-ban kikapott az ottani előválasztáson Barack Obamától.
Az igazi meglepetés az lenne, ha azt jelentené be, hogy nem indul az elnökválasztáson.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez