Kormányzati vizsgálat a fergusoni rendőrség ellen

Az amerikai igazságügyi minisztérium széleskörű vizsgálatot fog tartani a 18 éves fegyvertelen feket fiú lelövése miatt elhíresült rendőrség ellen Ferguson városában, ahol az eset után zavargások törtek ki.

Az AP amerikai hírügynökség értesülései szerint a nyomozásról már értesítettek a Missouri államban található város érintett tisztségviselőit, és a nyilvános bejelentést amerikai idő szerint akár már csütörtök délután megteheti az igazságügyi minisztérium. Az AP forrásának elmondása szerint a nyomozás a fergusoni rendőrség elmúlt pár évi munkájára fog koncentrálni, hogy milyen letartóztatásokat hajottak végre, miként használtak erőszakot, valamint arra, a rendőrök milyen kiképzést kaptak.
Nem ez az egyetlen vizsgálat a rendőrség ellen. Az igazságügyi minisztérium már elindított egy emberei jogi vizsgálatot a 18 éves Michael Brown lelövésének ügyében, ami nincssen összefüggésben és kapcsolatban a most kezdődő, a rendőrség gyakorlatát vizsgáló nyomozással kapcsolatban. Valamint egy vádesküdszéki vizsgálat is zajlik a fiatal feket fiú megölése miatt.
A legújabb minisztériumi vizsgálat nem magának a lövöldözésnek a körülményeit fogja vizsgálni, hanem az AP közlése szerint az egész rendőrség munkáját fogja ellenőrizni. A rendőrség tagjai között a fehérek vannak többségben, annak ellenére, hogy Ferguson lakosainak 70 százaléka fekete. Egy ilyen vizsgálat általában jelentős változásokat eredményez a vizsgált rendőrség mindennapi munkájában, gyakorlatában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez