Gyerekek sérültek meg egy múzeumi kémia bemutatón

Kisebb robbanás történt a nevadai Discovery múzeumban, amikor bemutatót tartottak gyerekeknek.

A Renoban található Terry Lee Wells Discovery Museumban éppen a tornádók működésével kapcsolatban tartott egy bemutatót gyerekeknek, amikor a rutinnal számító kísérletbe valami hib csúszott, és egy kisebb lángrobbanás történt – jelentette a helyi sajtó. A balesetben 13-aán sérültek meg.
Nyolc gyereket és egy felnőttet kellett kórházba szállítani az eset után, négy sérültet a helyszínen láttak el. az esetről szóló hírekben az nem szerepelt, hogy a megsérült gyerekek milyen idősek voltak.
A helyi hatóságok közlése szerint az égési sérülések közül egyik sem volt súlyos, és az épületben sem keletkezett komolyabb kár. A múzeumot az eset után kiürítették, és bizonytalan időre bezárták. A robbanás helyi idő szerint délután négy óra után történt.
A félresikerült kísérletet már rutinszerűen mutatják be a múzeumban, minden nap szerepel a műsoron a beszámolók szerint. A kísérlethez metilalkoholt és bórsavat használnak fel, hogy egy kis tornádótölcsért hozzanak létre, bemutatva a természeti jelenség fizikáját.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez