Breking! Az Iszlám Állam lefejezte a másik amerikai újságírót is

Beváltotta fenyegetését a szélsőséges szunnita szervezet, és megölte Steven Sotloffot, aki tavaly tűnt el Szíriában.

Az Iszlám Állam (ISIS) kedden tett közzé egy videófelvételt, amelyen a terrorfigyelésel foglalkozó SITE Intel Grouop közlése szerint látható, hogy lefejezik Sotloffot – jelentette az amerikai sajtó. A SITE közlése szerint a videón az ISIS azzal fenyegetőzött, hogy kivégzik a brit Cawthorne Hainest is.
A Fehér Ház szóvivője éppen szokásos napi sajtótájékoztatóját tartotta, amikor a hír terjedni kezdett. Az amerikai kormányzat még nem tudta megerősíteni, hogy az interneten közzétett felvétel valódi-e, és tényleg Sotloff látható-e rajta, és vizsgálják a felvételt.

A videó a Washington Post beszámolója szerint hasonló a James Foley kivégzéséről készült propagandavideóhoz: egy sivatagi háttér előtt egy álarcos fegyveres késsel a kezében fogja az amerikai újságírót. A fegyveres a legújabb felvételen kijelenti: “Visszatétem, Obama, visszatértem, az Iszlám Állammal szembeni arrogáns fellépés miatt”.

Majd megemlíti a szervezet ellen nemrégiben végrehajtott légicsapásokat, közölve, hogy “késeink úgy csapnak le embereitek nyakára, ahogy rakétáitok a mi embereinkre” – közölte a Post. A lap beszámolója szerint a Sotloff megöléséről készült videóban szereplő fegyveres brit akcentussal beszél, csakúgy, mint Foley gyilkosa.

A 31 éves Sotloffot 2013-ban rabolták el, amikot a Szíriát dúló polgáháborúról tudósított. A szabadúszó újságíró olyan neves kiadványoknak dolgozott, mint a Time magazin és a Foreign Policy magazin.
Családja egyelőre nem nyilatkozott a videóval kapcsolatban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez